درمان خار پاشنه

درمان-خار-پاشنه

همانطور که در مطالب قبلی گفته شد، خارپاشنه التهابی است که در کف پا رخ می دهد. در قسمت زیرین پا بافت این نان و فنری شکل قرار دارد که با آسیب دیدن این قسمت التهاب در کف پا ایجاد می شود.

علت ایجاد خار پاشنه

در تکمیل علت ایجاد خار پاشنه برخی معتقدند خار پاشنه نشت کلسیم است که باعث ایجاد یک استخوان در زیر استخوان پاشنه شده است. فرایندی که معمولا طی چند ماه اتفاق می افتد. خارهای پاشنه اغلب به علت کشیدگی عضلات و رباط های پا، کشش پلانتار فاسیا ، و تکرار پاره شدن غشای پاشنه استخوانی اتفاق می افتد.

خار پاشنه مخصوصا در ورزشکاران رایج هستند، زیرا فعالیت آن ها شامل مقدار زیادی دویدن و پریدن است. با توجه به تحقیقات انجام شده توسط فیزیوتراپیست ها، این وضعیت در هر چهار نفر، یکی اتفاق می افتد.  برخی از عوامل مشترک عبارتند از:

سن: سن می تواند یک عامل باشد، اما تنها عامل نیستند.

اضافه وزن:افرادی که چاق هستند ساعتهای زیادی را روی پاهای خود هستند و می توانند این وضعیت را بدتر کند.

تمرینات شدید و غیر استاندارد:تمرینات شدید و تمرینات ورزشی نادرست منجر به تشدید و ایجاد خارپاشنه و درد ناشی از آن می گردد. تمرینات ورزشی حتما باید تحت نظر مربی ورزشی و در صورت آسیب دیدگی و یا احتمال وجود مشکل و یا داشتن درد، تمرینات ورزشی باید تحت نظر فیزیوتراپیست ورزشی قرار داشته باشد.

پاهای صاف:شکل پا می تواند خطر ایجاد این وضعیت را در صورت عدم انعطاف پذیری تاندون آچیلی پا، بدتر کند.

کفش نامناسب:با استفاده از کفش های بدون پاشنه و یا پاشنه بلند (به ویژه آن هایی که دارای پاشنه های نازک و بلند هستند) می توانند خار پاشنه کفش را افزایش دهند.

علائم وجود خار پاشنه

علائم بارز خارپاشنه شامل درد ضربان دار و تیز در قسمت پاشنه پا در کف پا که غالباً این حس را در هنگام پایین آمدن از تخت هنگام صبح تجربه می شود.

بیماری های روماتیسمی، اشكال در ایجاد تعادل عضلات ساق و كف پا و بیماری های مرتبط با سفتی عضلات از جمله این عوامل است ولی رابطه آن با وزن مشخص نشده است. در برخی از افراد درد دیسک كمر در پاشنه پا احساس می شود اما این نوع درد با راه رفتن زیاد تشدید می شود اما درد خار پاشنه در شروع راه رفتن است.

استخوان پاشنه بزرگترین استخوان در پا است و بیشترین مقدار از فشار و نيروی وزن را تحمل می کند. خار پاشنه به دنبال استخوانی شدن منطقه زير پاشنه ايجاد می شود. خار پاشنه نتيجه التهاب بافت نرم شامل رباط ها و یا فاسیا كف پايی در منطقه پاشنه ايجاد می شود. خار پاشنه به طور معمول با ارزيابی بالينی توسط پزشك و عكس راديوگرافی تشخيص داده می شود.

خار پاشنه چگونه درمان میشود

متخصصین فیزیوتراپی معتقدند بیمار مبتلا به عارضه خار پاشنه، صبح ها یا پس از مدتی استراحت، در شروع بعد از راه رفتن دچار درد می شود كه گاهی آنقدر شدید است كه در مراحل اولیه لنگ می زند اما پس از كمی راه رفتن درد كاهش می یابد.

محل اصلی درد در كف پا در قسمت جلو و سمت داخل پاشنه است و در این عارضه اختلال در تعادل عضلات ساق و كف پا ایجاد می شود كه به دلیل انقباض غیر طبیعی، قابلیت ارتجاع آنها كاهش پیدا می كند و كل وزن و حركات فرد روی نیام كف پا قرار می گیرد و باعث التهاب در نیام كف پا می شود.

نیام كف‌پایی یك بافت همبند بلند و ضخیم است كه زیر پوست كف پا قرار گرفته ‌است.

گاهی كشش های مكرر در دراز مدت به دلیل رسوب كلسیم، استخوان سازی می كند كه در عكس نیز قابل رویت است اما هر بیماری كه شكایت از خار پاشنه و درد دارد زائده استخوانی ندارد.

برخی از افراد مبتلا به بیمار های روماتیسمی در ستون فقرات درد پاشنه دو طرفه دارند كه باید توسط پزشک از عارضه خار پاشنه تفكیک شود.
افراد مبتلا به عارضه خار پاشنه برای درمان و بهبود وضعیت خود باید پس از هر استراحت گرما درمانی و هیدرو تراپی (آب درمانی) انجام دهند و از نمک منیزیم استفاده كنند. این افراد حركات كششی نیام و عضلات كف پایی و تاندون پشت ساقی را انجام دهند، ضربه گیر در كفش بگذارند، میزان سر پا ایستادن را تنظیم ، و داروی ضد التهاب مصرف كنند.

برخی از متخصصین فیزیوتراپی معتقدند اگر با انجام این اقدامات وضعیت بهبود نیافت باید كورتون در محلی كه نیام كف پا شروع می شود تزریق شود كه تا سه هفته بعد بهبودی آغاز می شود. اگر پس از ۹ تا ۱۲ ماه بهبودی حاصل نشد باید عمل جراحی انجام شود كه شانس عود آن زیاد است.

مشاوره رایگان با متخصصی فیزیوتراپی دکتر مزین:

تلفن های تماس:

۰۲۱۲۲۱۴۵۶۵۱۰۹۱۹۸۰۴۹۰۶۰

آدرس مراکز درمانی فیزیوتراپی دكتر مزين :

١) سعادت آباد، صرافهای جنوبی، خيابان ٣١شرقی، پلاک ٨- واحد ٨ – طبقه ٤
٢) عباس آباد، تقاطع خیابان های وليعصر (عج) و بهشتی، بيمارستان فوق تخصصی هاجر، بخش فيزيوتراپی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

فهرست مطالب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    تماسخانهمقالات