سکته مغزی در اثر عدم رسیدن خون به مغز رخ می دهد. دلیل نرسیدن خون به مغز و اطلاعات بیشتر در مورد سکته مغزی را میتوانید در مقاله سکته مغزی مطالعه فرمایید.
توانبخشی پس از سکته مغزی
هدف اصلی فیزیوتراپی پس از بروز سکته مغزی، بازتوانی عملکردی بیمار با تقویت نواحی ضعیف شده و افزایش دامنه حرکتی اندام بیمار است. فیزیوتراپی پس از سکته مغزی با روش های الکتروتراپی، منوال تراپی و تمرین درمانی است. فیزیوتراپی سکته مغزی توسط متخصص فیزیوتراپ نقش موثری در بازتوانی فرد دچار سکته می شود.
تعداد جلسات فیزیوتراپی سکته مغزی
برای تشخیص تعداد جلسات فیزیوتراپی مورد نیاز، حتما میبایست دکتر فیزیوتراپ به صورت حضوری فرد را با تکنیک های مختلف مورد معاینه قرار داده و پس از شناخت کامل وضعیت فیزیولوژیک بیمار، تعداد جلسات و نوع روش درمانی مشخص میشود. تجربه نشان داده شدت آسیب دیدگی سکته مغزی در افراد بسته به شدت و نوع سکته مغزی (سکته مغزی ایسکمی یا سکته مغزی خونریزی دهنده) متفاوت خواهد بود. هرچند در نهایت وضعیت فرد پس از مراحل درمانی اولیه توسط پزشک، ملاک برنامه درمانی فیزیوتراپی فرد آسیب دیده خواهد بود.

چه عوارضی از سکته مغزی با فیزیوتراپی درمان میگردد
همانطور که میدانید، سکته مغزی دارای عوارضی همچون:
عوارض سکته مغزی
- فلجی (ضعف یا بیحسی ناگهانی در یک طرف صورت و دست و پا)
- از دست دادن تعادل
- آتروفی عضلات
- اختلال در حرف زدن (بریده بریده حرف زدن)
- اختلال در درک محیط اطراف
- انواع مشکلات حرکتی
- بی اختیاری در کنترل مثانه و روده
- افسردگی
- اختلال در حافظه
و… خواهد بود. توانبخشی سکته مغزی با فیزیوتراپی می تواند به طور مستقیم و غیر مستقیم در بهبود عوارض ناشی از سکته مغزی مفید باشد. مسلما پس از بهبود فرد و بازگردانی بدن به فرآیند طبیعی حرکتی و متابلیسم عادی، روحیه فرد آسیب دیده بسیار موثر باشد. البته سن فرد در موقع بروز سکته نیز در بازتوانی فرد مهم است. افراد بالای 60 سال نیاز به فیزیوتراپ متخصص با مهارت و همچنین صبور و خوش اخلاق دارند. روحیه بیمار طب فرآیند فیزیوتراپی در کنار روش های درمانی موثر مورد توجه فیزیوتراپ است.

فردی که دچار سکته مغزی شده است، پس از ترخیص از بیمارستان با مشکلات جدیدی از جمله ناتوانی در راه رفتن و حرکت اندام های یک سمت بدن، بی حسی یک سمت صورت و گاه عدم توانایی در غذا خوردن، مشکلات دفعی، مشکل در تکلم، مشکلات حافظه، درد در اندام ها، خشکی عضلات و… رو به رو خواهند شد.
به همین دلیل است که از تمرین درمانی سکته مغزی برای بهبود وضعیت جسمانی بیماران استفاده می شود. تمرین درمانی در راستای توانبخشی بیمار انجام می شود و شامل ورزش ها و تمریناتی است که به تحت کنترل درآوردن عضلات فلج بدن بیمار سکته مغزی کمک می کنند.
آدرس فیزیوتراپی دكتر مزين :
١) سعادت آباد، صرافهای جنوبی، خيابان ٣١شرقی، پلاک ٨- واحد ٨ – طبقه ٤
٢) عباس آباد، تقاطع خیابان های وليعصر (عج) و بهشتی، بيمارستان فوق تخصصی هاجر، بخش فيزيوتراپی
بدون دیدگاه