همه چیز درمورد کرامپ عضلانی

امروز روی صحبتم با ورزشکار ها بویژه ورزشکاران استقامتی است. میخوایم در مورد یک موضوع داغ و جذاب صحبت کنیم به نام کرامپ عضلانی. کرامپ عضلانی در چه افرادی ایجاد میشه؟ چه علت هایی داره؟ اصلا یعنی چی؟ و ما برای درمان کرامپ عضلانی چه کار هایی میتونیم انجام بدیم؟ با سعید مزین همراه باشید تا در این کلیپ بیشتر در مورد کرامپ عضلانی بدانید.

 

 

کرامپ عضلانی چیست

یکی از مشکلات شایعی که بسیاری از ورزش کار ها دارن باهاش دست و پنجه نرم می‌کنند، کرامپ عضلانی هست که بیشتر هم در ورزشکاران استقامتی اتفاق می افته. کرامپ عضلانی چیست و اصلا کرامپ عضلانی یعنی چی؟ انقباضات دردناکی که چند ثانیه تا چند دقیقه میتونه طول بکشه رو ما کرامپ عضلانی میگیم.

پنچ تا دلیل برای کرامپ عضلانی ذکر کردند:

۱.خستگی عضلانی

۲.گرما و رطوبت محیطی که ورزشکار داره داخلش ورزش میکنه

۳.از دست آب والکترولیت ها بخصوص سدیم

۴.اختلالاتی که در کنترل عصبی عضلانی ورزشکار اتفاق میافته

۵. آمادگی جسمانی پایین

 

مورد آمادگی جسمانی پایین رو ما میخوایم بیشتر بازش کنیم. چون روی صحبت ما با ورزشکاران هست

خستگی عضلانی که مشخص هستش. فرد وقتی دچار خستگی عضلانی میشه باید خودش رو ریکاور کنه. ماساژ، فیزیوتراپی، طب سوزنی از مواردی است که از خستگی عضلانی دامس جلوگیری میکنند.

گرما و رطوبت محیط دست خود ورزشکار هست و باید گرما و رطوبتی رو تعیین کنه که بالا یا پایین تر از حد طبیعی نباشه

برای از دست رفتن آب و الکترولیت ها باید حتما از آب و یک سری محلول ها که گفته میشه استفاده شود.

در اختلالات عصبی و عضلانی حتما باید با فیزیوتراپیست مشورت کنند و همچنین مربی بدنساز. یک سری تمرین های خاص وجود داره برای اینکه فرد میتونه انجام بده و این اجرا عصبی عضلانی خودش رو افزایش بده

در مورد آمادگی جسمانی میخوایم بیشتر صحبت کنیم. در بحث آمادگی جسمانی وقتی از فرد سوال میکنیم یا آمادگی جسمانی نداره یا خیلی پایین هست. کرامپ عضلانی در آمادگی جسمانی پایین اتفاق میافته. دلالیش چی هست؟ وقتی فرد یک فعالیت جدید رو انجام میده میتونه دچار کرامپ عضلانی بشه. زمانی که فرد یک فعالیت بلند و غیر معمول رو انجام میده. مثلا من دونده دو استفامت هستم و میام دوچرخه سواری می‌کنم در کوهستان! یک فعالیت غیر معمولی نسبت به خودم دارم انجام میدم. فرد قطعا دچار کرامپ عضلانی میشه.

دلیل دیگر کرامپ عضلانی این هست که فرد یک فعالیت بالاتر از شدت معمولی خودش رو انجام میده. مثلا فرد با ۶۰درصد شروع به فعالیت کرده. حالا یک فعالیتی رو با ۸۰ درصد حداکثری بیشینه ضربان قلبش انجام میده. که خیلی از ساعت ها جدیدا این فناوری رو دارن که ما میتونه بیشینه ضربان قلب رو بدست بیاریم. بنانبراین دلایلی که فرد دچار کرامپ عضلانی میشه به علت آمادگی جسمانی پایین اینها هستند

 

انواع کرامپ عضلانی

خود کرامپ عضلانی انواعی داره. میتونه از گرفتگی های کوچک در عضلات کوچک باشه تا گرفتگی هایی که بطور کلی اتفاق میافته که در گرفتگی های کوچک عموما در زمان کمتر و در گرفتگی عضلانی بزرگتر تا چند روز هم حتی این کرامپ ادامه دار باشه.

 

همیشه میگن پیشگیری بهتر از درمان هست. یک سری راهکار ها هست برای پیشگیری از کرامپ عضلانی. فرد از خستگی خودش جلوگیری کنه. آب و الکترولیت های خودش رو بطور مستمر تامین کنه. آمادگی جسمانی خودش رو بالا نگه داره. اینها پیشگیری هست و ماساژ و فیزیوتراپی و طب سوزنی و… هم چیز هایی هست که میتونه بسیارکمک بکنه.

 

درمان کرامپ عضلانی

حالا اگر کرامپ عضلانی ایجاد شد برای درمان کرامپ عضلانی چه راهکاری هایی وجود داره؟ پنج تا راهکاری درمانی میگم که اگر کرمپ عضلانی ایجاد شد براحتی ازش عبور کنی و حالا تویی که ورزش کار هستی، بتونی ورزش رو ادامه بدی. حالا در هر سطحی. چه مبتدی و چه حرفه ای که میخوای برای المپیک خودت تلاش کنی.

راهکار کرامپ عضلانی چی هست؟ پایین آوردن شدت فعالیت مون هست. یعنی وقتی داریم با هشتاد درصد بیشینه ضربان قلب داریم انجام میدیم و دیدیم داره شروع به کرامپ عضلانی میکنه، کاهش شدت فعالیت خودمون.

دو: انجام کشش در ناحیه درگیر هستش. فرد وقتی دچار کرامپ میشه عموما کرامپ در کسانی که مثلا پاور لیفتینگ کار میکردند در ناحیه سرشانه خودشون یا کسانی که دونده استقامت هستند در ساق خودشون این اتفاقات براشون میافته، حتما وایسن. همون لحظه ورزش رو نگه دارن و کشش بدن به عضلانی که درگیر شدن. کشش بسیار میتونه موثر باشه.

سه: ماساژ که در کلیپ های قبلی هم عرض کردم. ماساژ به عنوان یکی از راهکار هایی که قبل از آسیب میتونه به ما کمک کنه. یعنی کرامپ عضلانی یک آسیب و آسیب بیماری نیست. یک اتفاقی است که در ورزشکار ها پیش میاد اما ادامه پیدا کنه و بهش توجه نشه، یک آسیب اذیت کننده برای ما ایجاد کنه. بنابراین ماساژ برای درمان کرامپ عضلانی بسیار میتونه کمک کنه.

چهار: تغزیه. عموما توصیه میکنیم مصرف آب و ترشی یعنی آب و سرکه و نمک و یک طعم دهنده طبیعی مثلا دو قطره آب پرتغال یا آب لیمویی داخل اون محلول برسید و این میشه آب ترشی. و استفاده از این آب ترشی میتونه جلوگیری کنه از ایجاد کرامپ چون الکترولیت های ما بویژه سدیم ها ما رو تامین و تعدیل میکنه

پنج: فیزیوتراپی. فیزیوتراپی شاهکاره. شاه بیت غزل پزشکی هستش که در تمام بیماری ها میتونه کمک کنه. علی الخصوص در بیماری ها و آسیب های اسکلتی عضلانی. ما در فیزیوتراپی انواع راهکار های طب سوزنی، الکتروتراپی، شاک ویو و… یک سری تکنیک های دستی داریم به نام منوآل تراپی که بسیار میتونه موثر باشه در درمان کسانی که دچار کرامپ عضلانی شدند. روی صحبت من با ورزش کار های حرفه ای بود و ورزش کار های مبتدی. ورزش کار ها باید به طور کلی این کلیپ رو ببینند. برای همدیگه لطفا این کلیپ رو انتشار بدید چون کرامپ عضلانی از اون دسته درگیری هایی هست که همه تون باهاش درگیر میشید یا اگه درگیر شدید و راهکار درمان کرامپ عضلانی رو نمیدونستید، در این کلیپ توضیح دادیم و راه های پیشگیری کرامپ عضلانی که اتفاق بدی در ورزش براشون ایجاد بشه. هرچیزی که در مورد کرامپ عضلانی وجود داشت در این کلیپ وجود داره. کلیپ رو ذخیره کنید، برای دوستاتون بفرستید، حتما ازش استفاده کنید. همیشه ورزشکار، شاداب و سالم باشید. مخلصیم. ارادت

* عضو بنیاد ملی نخبگان

* رتبه ١ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

* رتبه ٢ آزمون تخصصي فيزيوتراپي

* فیزیوتراپی ورزشی از دانشگاه علوم پزشكی تهران

* بورد تخصصي منوال تراپی از دانشگاه جورجيا آمريكا

* بورد تخصصی فیزیوتراپی از آمریکا

آدرس مركز:

تهران، بام سعادت آباد، بلوار حق شناس، برج آرک طبقه همکف

تلفن فیزیوتراپی در تهران:

۰۹۱۹۸۰۴۹۰۶۰

۰۲۱۲۲۱۴۵۶۵۱

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماسخانهمقالات