راه تشخیص و درمان درد کشاله ران و فتق ورزشی

درمان فتق ورزشی
۱۹ فروردین ۱۴۰۳

من در تنیس در جلسه‌ای که گرم نکردم، دچار این درد شدم. درد شدیدی در کشاله رانم داشتم به حدی که دیگر نتونستم به ورزش ادامه بدم. البته مقداری صبر کردم [تا خودش خوب بشه] اما فایده نداشت.

۱۲ جلسه خدمت سعید مزین بودم که به مرور بهتر شد. با ورزش های تخصصی خوشبختانه بهبود حاصل شد. در خانه هم ورزش ها رو بدون وقفه انجام دادم. تشکر می کنم از آقای مزین عزیز که یکی از دلیل آمدم، حضور [برای استفاده از انرژی مثبت] خود ایشون در کلینیک هست.

فتق ورزشی از جمله درد های مزمن هست. یکی از نقاط مثبت سیاوش این بوده که تمرینات ورزش درمانی رو در خانه هم به موقع انجام داد و به بهترین شکل درمان شد. خیلی ممنون که مجموعه ما رو انتخاب کردی و حضورت یه انرژی بسیاری بود در مطب و ما بسیار فیض بردیم.

فتق ورزشی چیست؟

فتق ورزشی عموما درد ناگهانی ایجاد میشود. فتق ورزشی بیشتر در ورزشکاران دو و میدانی، فوتبال و یا ورزش هایی مثل تنیس که حرکات پرشی یا تغییر جهت سریع دارند اتفاق می‌‌افتد. این درد ها به صورت مبهم در کشاله ران احساس می‌شود. معمولا در لمس بیمار با فتق، یک بیرون زدگی حس میشود اما این بیرون زدگی در فتق ورزشی وجود ندارد. درمان فتق ورزشی به وسیله فیزیوتراپی هست.

ورزش برای فتق کشاله ران

ورزش برای فتق کشاله ران می‌تواند برای افراد مبتلا به این بیماری، بی‌خطر باشد. ولی باز هم برای انجام حرکات ورزشی باید احتیاط کرد. برای جلوگیری از فشار بیش از حد روی فتق کشاله ران باید ورزش‌هایی را انجام دهید که ناحیه آسیب‌دیده را چندان تحت فشار قرار نمی‌دهند. همچنین انجام ورزش‌هایی را که ناحیه شکم را تحت فشار قرار می‌دهند، توصیه نمی‌کنیم. از آنجایی که باید بدانید انجام چه ورزش‌هایی برای فتق کشاله ران مناسب و چه ورزش‌هایی نامناسب است، این ورزش‌ها را تحت نظر فیزیوتراپیست انجام دهید.

بیرون زدگی احشای شکمی به ویژه روده باریک به درون کانال اینگوینال، فتق مغبنی یا اینگوینال است که در ناحیه کشاله ران اتفاق می‌افتد. برخی از ورزش‌های مناسب برای این فتق عبارتند از:

۱_ فشار دادن بالشت (Pillow Squeeze)

روی زمین دراز بکشید و زانوها را خم کنید. یک بالشت را بین زانوهای خود قرار دهید و نفس عمیق بکشید. هنگام بازدم، بالشت را آرام به هر دو زانو فشار دهید و هنگام فشار دادن بالشت از عضلات ران استفاده کنید. این تمرین را ۲۰ بار در روز انجام دهید.

۲_ حرکت پل (Shoulder Bridge)

به پشت دراز بکشید و در حالی که بازوهای خود را روی زمین قرار داده‌اید، کمر خود را بالا بیاورید. طی این حرکت از شانه تا زانوها باید حالت صاف داشته باشند و خم نشوند. با یک دم، کمر خود را بالا آورده و با بازدم به حالت قبل برگردید. حرکت Shoulder Bridge را ۲۰ بار در روز انجام دهید.

۳_ کشش عضلات همسترینگ (Stretching the hamstring muscles)

صاف روی زمین دراز بکشید و زانوهای خود را خم کنید. سر و چانه شما باید در یک سطح قرار بگیرند. در حالی که یک پای شما خم شده، پای دیگر را بالا بیاورید. حوله‌ای را دور پایی که بالا آورده‌اید، بپیچید و آن را به سمت خود بکشید. تا جایی که عضلات همسترینگ کمی کشش پیدا می‌کنند، این کار را انجام دهید و ۳۰ ثانیه در این موقعیت بمانید. سپس به حالت اولیه برگردید. این تمرین را ۱۰ بار در روز برای هر یک از پاها انجام دهید.

۴_ باز کردن زانو (Opening the knee)

در حالی که صاف روی زمین دراز کشیدید، زانوهای خود را خم نگه دارید. یکی از زانوها را به سمت بیرون باز و آن را تا جای ممکن به زمین نزدیک کنید. اکنون زانو را به عقب برگردانید. در طول تمرین، وضعیت بدن را صاف نگه دارید. حرکت باز کردن زانو را ۵ بار در روز انجام دهید.

برای درمان فتق ورزشی به چه ی مراجعه کنیم؟

برای درمان آین عارضه باید به فیزیوتراپیست مراجعه کنید. در صورت درست انجام ندادن حرکت‌های ورزشی یا پیچش‌های ناگهانی، فتق ورزشی اتفاق می‌افتد. بهترین راه‌های درمان فتق ورزشی، استراحت کردن، مصرف دارو، تزریق کورتیزون، فیزیوتراپی و برنامه توانبخشی هستند. بنابراین برای درمان این نوع فتق باید به فیزیوتراپیست مراجعه کنید تا درد و علائم ایجاد شده را با کمک راه‌های گفته شده، از بین ببرید. برای بروز فتق ورزشی در هر یک از اندام‌ها باید حرکت مخصوصی را انجام دهید. برای مثال در صورت بروز فتق ورزشی در کشاله ران باید حرکاتی را انجام دهید که لگن، داخل ران و عضلات چهار سر را دچار کشش کنند. فقط یک فیزیوتراپیست از تمرین‌های مناسب وضعیت شما اطلاع دارد.

راه های ارتباطی:

۰۹۳۶۸۹۰۸۶۶۱
تهران، بام سعادت آباد، بلوار حق شناس، برج آرک طبقه همکف

 مزین فیزیوتراپیست ورزشی
مزین فیزیوتراپیست ورزشی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماسخانهمقالات